MOSAIC | MOSAIC Pályázat
16649
single,single-post,postid-16649,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

MOSAIC Pályázat

20160920_gosztomgergo_dsc_6880

26 Sep MOSAIC Pályázat

A MOSAIC program részeként a defo labor és a Kulturális Tizenegy Egyesület egy speciális ötletpályázatot ír ki a Bartók Béla Boulevard regenerálásával kapcsolatban.

A kiírók arra szeretnének választ kapni, hogy a pályázók gondolkodásmódja szerint milyen karakterű köztérrel lehetne a legjobban szolgálni a budapesti Bartók Béla Boulevard regenerálását, annak érdekében, hogy ez a köztér, kereskedelmi és közlekedési útvonal jobban tudja szolgálni a körzet prosperitását. Vagyis annak a lehetőségnek a megmutatása mellett, melyet a körzet és a Boulevard magában hord, milyen eszközökkel látnák elérhetőnek a kívánatos cél elérését.

A pályázatban ezért röviden, egy műleírás vagy esszé, keretében röviden előzetesen vázolnia kell a pályázó(k)nak, hogy milyen „személyiségű”, jellegű, karakterű társadalmi környezet számára kívánja a kívánatos újjászületést a Boulevard-ral mint térszervező köztérrel előmozdítani. Maga ez „esszé” vagy leírás is teljesen szabadon értelmezhető. Így lehet rövid leírás, eszmefuttatás erről a folyamatban lévő, esetleg már felfedezhető átalakulásról, de lehet videó, amely a korszellemre irányítja a figyelmet, lehet éppúgy érzelmileg megalapozott vagy tudományos diagnózis. A lényeg, hogy érthető legyen, kikre irányul a jövőalkotók szándéka, kik számára igyekeznek vonzóvá alakítani a köztereket és a hinterlandot.

A teljes pályázati kiírás letölthető innen.